Verzilvering van vriendschap

Voor Abdi werd afgelopen zondag een droom werkelijkheid. Na een schitterende race won hij de zilveren medaille op de marathon tijdens de Olympische Spelen! Hij loodste bovendien zijn vriend en trainingsmaatje Bashir Abdi mee naar de finish én het podium. Bashir komt uit voor België en pakte achter Eliud Kipchoge (goud) en Abdi het brons.

De sprint richting de finish, waarin Abdi Bashir bleef aanmoedigen om bij hem aan te haken, was een ultiem bewijs van hun vriendschap.Abdi en Bashir zijn allebei van Somalische komaf en zetten zich allebei via hun eigen stichting (Abdi Nageeye Foundation en Sportaround) in om kinderen en jongeren te laten sporten.

Na de prachtige prestatie van Abdi hebben we al veel mooie berichten en donaties mogen ontvangen. Daar willen we via deze weg iedereen hartelijk voor bedanken!

https://nos.nl/tokyo2020/video/2393176-nageeye-geniet-met-volle-teugen-van-ceremonie-voelt-nog-steeds-onwerkelijk

https://nos.nl/tokyo2020/artikel/2393102-waarom-nageeye-de-belg-abdi-naar-het-podium-hielp-summum-van-vriendschap