Athletes for Good Fund ondersteunt Abdi Nageeye Foundation

De Abdi Nageeye Foundation is een van de 52 doelen die een donatie van 10.000 US dollar ontvangt vanuit het Athletes for Good Fund. Voor dit fonds, een samenwerking tussen Procter & Gamble, het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), komen stichtingen en foundations in aanmerking van sporters die zich hebben gekwalificeerd voor de komende Olympische Spelen in Tokio.

De bijdrage aan de Abdi Nageeye Foundation is toegekend na een uitgebreide selectieprocedure. Het Athletes for Good Fund oordeelde dat de stichting een inspirerend voorbeeld is van de wijze waarop een atleet zich kan inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De Abdi Nageeye Foundation zet door middel van sport en spel in voor kinderen en jongeren in Somalië, het geboorteland van Abdi Nageeye. De foundation zal het toegekende bedrag gebruiken voor het opwaarderen van bestaande speelterreinen, het begeleiden van sportactiviteiten door lokale, goedgetrainde werknemers en het organiseren van sportevenementen.

‘Het is een mooie erkenning om met mijn foundation geselecteerd te zijn voor het Athletes for Good Fund en deel uit te maken van een groep atleten die zich inzet voor anderen,’ zegt Abdi Nageeye. ‘Mijn doel is om kinderen in Somalië een plek te bieden waar ze kind kunnen zijn en zich verder kunnen ontwikkelen. Deze donatie gaat daar een mooie bijdrage aan leveren. Ik weet hoe groot de rol van sport kan zijn in een mensenleven en wil dat ook de nieuwe generaties in Somalië de kans krijgen om dat te ervaren.’

In totaal ontvangen 24 paralympische en 28 olympische sporters uit twintig landen een bijdrage van het Athletes for Good Fund.  

Abdi Nageeye heeft zich gekwalificeerd voor de olympische marathon, die op zondag 8 augustus wordt gelopen in Sapporo.

Lees hier de aankondiging van het Athlete for Good Fund.