De website is live!

Met een aankondiging op de website van Runner’s World is de Abdi Nageeye Foundation officieel een feit. Lees onderstaand het begin van het persbericht en kijk voor het volledige bericht op Runner’s World.

Abdi Nageeye, die zondag aan de start staat van de NN Marathon Rotterdam, lanceert zijn eigen stichting. De Abdi Nageeye Foundation gaat zich inzetten voor de kinderen in zijn geboorteland Somalië.

Abdi Nageeye, Nederlands recordhouder op de marathon, werd in geboren in Somalië. Toen hij twee jaar oud was, brak er een burgeroorlog uit die het hele land uiteen scheurde. Nageeye: ‘Omdat het niet meer veilig was in Somalië, ben ik zonder ouders naar Nederland gekomen. Hier mocht ik gewoon een kind zijn, kon ik veilig buitenspelen en waren er geen soldaten en legervoertuigen op straat. Het was in Nederland een geweldige tijd voor mij. Helaas hebben niet alle Somalische kinderen dezelfde kansen als ik gekregen. Het is een grote uitdaging om na 25 jaar burgeroorlog het land weer op te bouwen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.’